Wednesday, 29 February 2012

KEM PLKN SAN SHUI ,TAWAU SABAH!!

member di kem plkn san shui,tawau sabah intake 2 siri ke 8,, AQ RINDU SANGAT DENGAN DIORANG NIHH!!><
byk tol kenangan manis aq kat sna,ni aq nk kongsi sume activi2 menarik aq kat sne.
klau nak citer ,smpai esok pun tak abeh,,p aq try tok pndekkan citer ni..^^..ok?

bermula nye sangat aq menjejak kaki aq kat kem san shui,,pehh!! bacat aq tau! itu tak kene ini tak kene..ishh 
pkai tudong,jlan tak boleh sorang2 kene g mne2 kne kawad..pokok nye..!everthing you do,u must follow the rules..! hangin jee..aishh.--". aq ni bkan ape,klau nk di ikutkan aq ni jenis yg TAK suke hidup yg ditentukan ngn org laen, dengan istilah yang senang citer kowang paham.. "aq tak suke ikot peraturan yang ditetapkan manusia".. tp tak brmksod aq sosial koot..= =. yelaa..korang pham2 sendri la kan..spe suke hidop die di aturkan itu ini..kan? 
well..nk di citerkan detik pertemuan aq ngn kawan2 aq sume yg comel2 kat pic ats ni..hehe,..aq smpai kat kem san shui pd mse tuu,15 may 2011 pkol 7 mlm..dlm keadaan agak sgt la kan..pehh!! meletihkan kot. aq dan kwan2 yg satu flight ngn aq mse tu,kitorng kne mkn dlu..after tht kitorng kene pge ke logistik ambil brg2 kitorgg ,such as bju2 kwad, bju tok xtvt lsak kitorng, ksot but,ksot sukan, and sume yg seangkatan dengan nye la.. aq di beri tahu aq ditempatkan satu tempat, di namekan blok "november" . ^^

ni la blok "november"
tempat aq tido,borak2 dgn mmber se blok

aq mule nye,,tak berape nak suke sangat..yelaa msok2 je.. blok tuu aq dgr mcm2 bhase yg pelik a.k.a bhase yg jarang aq dgr. haha.. tp ok la..sume ramah tamah..wlaupun agak kurang pham,bhase yg dorang gune kan..p bolehh la slow2 pham..bile dorang explain mean die.. asal nye blok ni tak se cantik macam ni.. kosong je, no bckground kt blkng,loker kitorg sume pn kosong.,,
^^
well ,,bile aq da di lantik sebagai ketua kecerian kat situhh o ekin ehh?? entah laa..yang penting kjesame kitorng sume ,make this blok..secntik ape yg korng tgok skrg ni. bersengkang mate koot kitorng sume buat kcerian blok ni,smpai 2 3 pagi gak uhh..penat2 ..smpai blok kitorng jd blok tercntik ,kem bg anugerah.

byk kwan2 bru yg aq knal..ade 4 orng dr kL dlm blok uhh trmsok aq,siti nur athirah,ah ping,yamuna,ngn aq.
yg laen sume dak2 sbah. kak dayang junainah,zulaiha,saherah,asyikin,ah yin,eba,,ati,qiela..byk laa..
dlam stu blok uhh ade dkat 21 org ase nye..



sebenar nye strt xtvt kat sni jee,,aq da ase mnyampah..haha!! mne tak nye.. kelas,dewan mkn,surau,gelanggang kwad,, jauh nk mampos kot. ~~, letihh siot,,bgon pgi2 kol 4.

mcm2 xtvt aq wat kat sne. pegi klas,xtvt lsak kat utan,fliying fox,kayak,,and kitorang ade wat charity kat sane.. g rumah anak2 kurng upaya kat sne,clean die houses,,
pluss, yang aq sgggt tak leh lupe,, KAWAD,,!!
dlm sejarah idop aq boleh kire bape kali spnjang aq sekolah rendah mhupun mnengah bape kali je aq pna kawad..aq pling tak suke ber KAWAD..!! i hated it.. to MUCH!!.. 
di sebab kan KAWAD..muke aq burn!! T^T..
sedeyhh je timee tuu ,muke aq gelap nk mmpos..
hahaha,,
p..
makin lame,aq jadi suke kawad..^^
ntah la tak tau nape..time ber kawad..aq rase aura yg pelik time kawad.
rase lain,,fells like satu semangat yang baru,yg trsmpan ..dlm dri aq^^
aq jdi suke bunyi ksot but hentak kat jalan tar mse kawad,barisan kawad kitrng yg trsusun, yell yg kitorang laungkan mnunjukkan seolah olah our cmpny is chmpion!! haha..
can't believe it,i love it..x")


ini flag company kami ,CHARLIE!!

and more xtvt tht i like it is,,when i go to SHOOT!!
kitorang mule2 kene dgr penerangan jurultih cre2 nak menmbak mcm mne..^^

time ni kitrg tgah dgr arahan dr jurultih ,cre2 nk mnembak,,
takot naa diorng yg kitorg ni trsasar time menmbak nnt..huhu

hahaha...ni la sume wirawira charlie..love u so muchhh...pejuang2 chalie!!
haha x')

p syg nyee,yg tramat la sedeyh ..aqq pergi dlu tnpe smpat aq mnamatkan xtvt kt plkn ni slma 3 bln..
mmber plkn ni sume balik 17 ri blan 7,aq pulak sleck rr balik awal 14 riblan..
mne tak nye dpt twaran msok poli..komander tu tak mnyempat2 nk halau aq balik..
kot yee pun bg la aq hbes kan aq nye latihan kt kem san shui tu dlu..
ishh ..touching kot..trkilan tak sempat nk hbeskan program kat kem tu..
pnat aq tranning kwad smpai itam muke aq..~~
alehh2,,aq tak sempat nk g prtndingan kawad uhh..xwirajaya g..
camping kat utan ..best uhh.
hmmm..!!

p ape2 pun ..pengalaman yg aq  dpt kt 
KEM PLKN SANSHUI ,TAWAU SABAH
tak akan dpt aq lupekan smpai bile2..
x"))