Friday, 26 April 2013

aku berlindung


"Mohon perlindungan dari mu Ya Allah. Dari segala penyakit hati. meminta ketenangan dari segala keresahan yang hinggap ditangkai hati. Mohon keluasan dari segala kesempitan hati. bukakan lah ruang jalan yang boleh menuntun aku peroleh petunjuk serta hidayah dari Mu ya Rabb"

"sesungguhnya segala rasa yang singgah ini datangnya semua dari  Mu Ya Allah, aku bersyukur Ya Allah. Andai rasa ini membawa aku kearah kebinasaan, Kau jauhkan lah ia dari ku ya Allah. Andai ia memang nikmat rasa ini dari Mu dan bukannya nafsu, ku pohon agar kau semaikannya menjadi sebuah pohon yang tumbuh rendang redup menjadi tempat aku untuk berlindung"

Tuesday, 23 April 2013

money!!

Assalamualaikum,,
olla allz blogger writer...

hari ni ifa tgah curi2 type entry ni dlam office. hehe. tgah tak ade kje ni, baik manfaatkan masa yg terluang ni gunakan sebaik mungkin kn?? ^__^ hehe .

sem ni banyk menguji seriusly, banyk dugaan. besar ade kecik pun ade.. sampai nk menangis pun ade. :') . but thank god. HE let people tht i love still be beside me. friends, famly, people tht i love semua la :') klau takde..tak tau la.
yg besar tu , hanya Allah je yg tahu. But wht cn i say, life ! u must go on beb.! manusia mne dalam dunia ni tak de masalah kan..semua ade. btul tak?

yg menjadi masalah ifa skrg "How am ganna manage my financial, money". knpe la boros ni menjadi jadi arr! sem ni btol2 buat ifa mcm rase ade kt ujung tanduk. its killing me! adoii (tak baik mengeluh ifaa ,cool down, cool down) fuhhh!

well, i try my best. to manage it. ifa bukan la jenis boros yg beli baju, seluar, shopping o wht so ever. it just so many thing i have to pay, rent, food, bil, and ape lgi ehh..hm trouble!
apa2pun, ifa jenis yg selagi ifa boleh setelkan sendiri masalah ifa, sedaya upaya ifa, ifa akan setelkan sendiri. kalau tak, kwan2 ifa la mangsa yg akan ifa cari untuk mntk tolong. hehe. nwy, love u guys :*

mm lately ni, thre are smeone who is inspire me to be better person. she make me think  "wht exactly the prpose of my life". mengenali dia , buat ifa fikir dan tercari-cari ape yg ifa nak dalam hidup. but it does'nt mean la yg ifa tak ade tujuan dalam hidup selami ni, ok. it just after i know her, tujuan hidup ifa tu lagi jelas. you! thanks!

bila kita dah ade tujuan dalam hidup, kita akan mula dengan target kite, ape yg kita nk capai . betul tak? dan ape yg kita nk capai tu..semestinya sesuatu yg membuatkan kita perlu mengeluarkn DUIT. kn??!
start dari situ la, ifa dok fikir 'selame ni ...apa yg aku dok buat dengan duit aku ?" --," (mm let me think...)

patu sekarang ni, da mula da jeles tgok org dok pakai kereta..huishh...tak leh jadi ni. !

ok ! its time to " kumpul duit!!!" guys jom join me  ^,~

Friday, 19 April 2013

flower!!

thanks a lot dear..much2x much

LATIHAN INDUSTRI 1

olla alls.
hari-hari yang dilalui rasa macam sagt memenatkan. menjalani hidup sebagai student praktikal sangat meletihkan T^T. kalau dlu otak ni malas nak bergerak, sekarg otak ni da bergerak da gear die. nk berasap pun ade gak ase nye ni.. hmm tapi tak pe aq anggap ini semua cabaran sebelum aku melangkah lebih jauh lagi lepas keluar dari politeknik tu. lubuk ilmu bagi sesetengah pelajar.

mempejari cara hidup sebagai seorang yang sudah bekerja agak melucukan bagi aku. heehe. entah la..setiap pagi kau akn pikir baju ape yang kau nk pakai. walaupun sama je macam time g class dlu, tp yng ni lain skit..kne pkai up todate. tak boleh pkai selekeh2 time kt pat kje. nnt bos kate ape pulak kn.. lagi satu nak mempelajari sesuatu dengan senior kat tempat kerja kene pandai2 la bawak diri orang cakap. nk mintak orang ajar tu , jangan la orang cakap "bodoh sombong" kalau tak tau. cakap tak tahu. jangan senyap je n the most important thing is.. adat kat tempat kerja la, kalu senior ade tegur2 skit tu. bia la kasar pun. kau telan je la, pahit2 tu kan..lame2 ko ase manis jugak nanti. bebaloi ape yg ko ase kne tibai ngn senior ko tu.

macam ..well nk kte semua nye ok..tak jugak, aku ngat aq nk tukar da tmpt prktikal. aleh2..sampai habes la alamt nye..hopefully, dpt update latest entry pasal LI aq ni nnt. see u guys soon ;)