Tuesday, 23 April 2013

money!!

Assalamualaikum,,
olla allz blogger writer...

hari ni ifa tgah curi2 type entry ni dlam office. hehe. tgah tak ade kje ni, baik manfaatkan masa yg terluang ni gunakan sebaik mungkin kn?? ^__^ hehe .

sem ni banyk menguji seriusly, banyk dugaan. besar ade kecik pun ade.. sampai nk menangis pun ade. :') . but thank god. HE let people tht i love still be beside me. friends, famly, people tht i love semua la :') klau takde..tak tau la.
yg besar tu , hanya Allah je yg tahu. But wht cn i say, life ! u must go on beb.! manusia mne dalam dunia ni tak de masalah kan..semua ade. btul tak?

yg menjadi masalah ifa skrg "How am ganna manage my financial, money". knpe la boros ni menjadi jadi arr! sem ni btol2 buat ifa mcm rase ade kt ujung tanduk. its killing me! adoii (tak baik mengeluh ifaa ,cool down, cool down) fuhhh!

well, i try my best. to manage it. ifa bukan la jenis boros yg beli baju, seluar, shopping o wht so ever. it just so many thing i have to pay, rent, food, bil, and ape lgi ehh..hm trouble!
apa2pun, ifa jenis yg selagi ifa boleh setelkan sendiri masalah ifa, sedaya upaya ifa, ifa akan setelkan sendiri. kalau tak, kwan2 ifa la mangsa yg akan ifa cari untuk mntk tolong. hehe. nwy, love u guys :*

mm lately ni, thre are smeone who is inspire me to be better person. she make me think  "wht exactly the prpose of my life". mengenali dia , buat ifa fikir dan tercari-cari ape yg ifa nak dalam hidup. but it does'nt mean la yg ifa tak ade tujuan dalam hidup selami ni, ok. it just after i know her, tujuan hidup ifa tu lagi jelas. you! thanks!

bila kita dah ade tujuan dalam hidup, kita akan mula dengan target kite, ape yg kita nk capai . betul tak? dan ape yg kita nk capai tu..semestinya sesuatu yg membuatkan kita perlu mengeluarkn DUIT. kn??!
start dari situ la, ifa dok fikir 'selame ni ...apa yg aku dok buat dengan duit aku ?" --," (mm let me think...)

patu sekarang ni, da mula da jeles tgok org dok pakai kereta..huishh...tak leh jadi ni. !

ok ! its time to " kumpul duit!!!" guys jom join me  ^,~

No comments:

Post a Comment